Ondervoeding

Bij ondervoeding denkt u vaak aan sterk vermagerde mensen, waarbij u de ribben kunt tellen. Klopt, grote kans dat er sprake is van ondervoeding. Maar wist u dat u ook ondervoed kunt zijn, ondanks dat u een gezond gewicht heeft of zelfs bij overgewicht? Ondervoeding is, kort door de bocht, minder inname van voeding(stoffen) dan dat er nodig is. Hierdoor kan het lichaam niet goed functioneren, kan er spiermassa worden afgebroken, heeft u minder energie en herstelt u minder goed als u ziek bent. Dit kan een heleboel oorzaken hebben, denkt u aan verminderde eetlust, vergeetachtigheid, minder mobiel (en dus geen kans om boodschappen te doen) of juist een verhoogd verbruik door ziekte.

Op de website ‘goed gevoed ouder‘ worden, kunt u een test doen om te kijken of u (of uw naaste) goed gevoed of ondervoed bent.

Mocht u nou niet heel gezond uit de test komen, belt u dan alstublieft! Dan kunnen we samen kijken wat er aan de hand is en kan ik u praktische adviezen geven om u weer op weg te helpen.