Dietician in Seattle

Please follow and like us:

Zoals sommigen van jullie al weten zit ik deze week in Seattle en omdat ik niet de hele week de toerist wil uithangen, heb ik ook een meet&greet met een lokale diëtist gehad.

Gister in een downtown Seattle koffietentje (waar ze echt superlekkere koffie hadden, maar dat terzijde) had ik afgesproken met Danielle. Omdat we natuurlijk een grote gemeenschappelijke factor hebben, was het al snel erg gezellig.
Het blijkt dat we dezelfde werkwijze hebben, we tegen dezelfde zaken aanlopen (o.a. het constant jezelf zichtbaar moeten maken, je beroep verdedigen, op een of andere manier blijft de diëtist een beetje op de achtergrond), en dezelfde patiëntengroepen hebben. Wat zij wel als ‘extra’ heeft, is dat ze regelmatig mensen voor bloedonderzoek instuurt (vitaminetekorten, tekenen van inflammatie), wat daar een stuk makkelijker is dan bij ons. Waar zij zich enorm aan ergert aan het Amerikaanse eten, is dat overal extra toevoegingen worden gedaan.. Zoals veel suiker en foliumzuur in het brood en grote hoeveelheden kleurstoffen in eten voor kinderen.

Dat valt mij hier ook op. Niets lijkt echt “puur”, en die producten die het wel zijn, zijn heel duur. Een flesje water is zelfs duurder dan een flesje cola. En overal zijn vitamine-winkels, supermarkten en ‘drugstores’ waar ze medicijnen verkopen, die wij alleen op recept krijgen!

dsc03690

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de andere kant is Seattle wel een van de leaner-states, dunner dan de rest van Amerika. Wil ook niet anders met al die heuvels hier (als je ze wandelt tenminste). Ook staan er hier mensen om 6uur al in de ‘gym’ voor bijvoorbeeld een boksuurtje.. en heel positief: de bussen hier hebben rekken voorop, zodat je je fiets kan meenemen!

dsc03737

Conclusie: Seattle is wel goed bezig op gebied van bewegen, maar de voedingsmiddelen kunnen beter. De mensen die vooral kant-en-klaar eten, hebben weinig echt gezonde opties.. En als diëtist uit Nederland, doe ik hetzelfde werk als mijn collega in de USA 😊(Alleen de taal is anders 😉)

dsc03730

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *